Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

De leasevorm waar u wel eigenaar wordt van de auto

Wat is financial lease?

Bij financial lease koopt u als het ware een auto die u in termijnen afbetaald. Als koper bent u direct de economisch eigenaar. Dit is de perfecte leasevorm als u eigenaar wilt worden van de auto. Bij financial lease bent u wel zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan door het bezitten en gebruiken van de auto.

Na betaling van alle termijnen bent u zowel juridische als economisch eigenaar van het voertuig. Het voertuig is dus echt van u. U bepaalt zelf of u door wilt rijden met de auto of deze inruilt voor een nieuw voertuig. 

Financial lease biedt u een aantal voordelen:

  • U behoud vermogen voor andere zaken binnen de onderneming
  • Alleen bij financial lease profiteert u van fiscale voordelen
  • Na afbetaling bent u economisch en juridisch eigenaar
  • U betaald de BTW aan en kunt deze direct terugvorderen
  • De looptijd en hoogte van de maandtermijn bepaalt u zelf

Belangrijk om te weten

Financial lease kan heel interessant zijn voor u maar u moet wel rekening houden met bepaalde zaken. Financial lease kunt u eigenlijk zien als een lening en daarom betaald u rent over het maandelijkse leasebedrag. Anders dan bij operational lease, waar de leasemaatschappij zorgdraagt voor overige kosten, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Denk aan kosten voor de verzekering, onderhoud en reparatie. Ook het risico van eventuele waardevermindering draagt u zelf als eigenaar van de auto.

Transparant en maatwerk

Welke leasevorm u ook kiest, transparantie en maatwerk staan bij ons altijd voorop! Wij helpen u uiteraard graag met het kiezen van de juiste leasevorm en het juiste voertuig en zorgen voor een scherpe inkoop daarvan. Heeft u zelf al een auto gevonden dan kunt u hieronder zelf u leasetarief uitrekenen in onze financial lease calculator. 

Bereken uw Financial leaseprijs