Mag ik voor reparatie, onderhoud en banden naar de merkdealer?

Voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden werken wij bij voorkeur samen met de officiële dealer van het betreffende merk. Voor vervanging van banden, uitlaten, accu’s en schokbrekers mag u, indien de garantie periode van uw auto is verstreken, ook naar een zogenaamde fitter. Wilt u dit vooraf met onze medewerkers van de afdeling Techniek overleggen? Zij zijn bereikbaar via onderhoud@wittebruglease.nl of 070-3429494.

Moet ik toestemming aan Wittebrug Lease vragen voor een onderhoudsbeurt?

Dat is niet nodig. U kunt zelf een afspraak maken met uw dealer. De dealer zal zelf voor aanvang van de werkzaamheden toestemming bij Wittebrug Lease aanvragen.

Welke technische controles moet ik zelf uitvoeren?

Kleine controles zoals bandenspanning, oliepeil en koelvloeistofniveau kunt u zelf regelmatig uitvoeren en indien nodig op peil brengen. Uw dealer kan u desgewenst bij een bezoek laten zien en uitleggen waarop u dient te letten tijdens deze controles. In de handleiding van  uw auto wordt eveneens uitleg gegeven over deze periodieke controles. Het is van belang zelf tussentijds te controleren of de banden nog voldoende profiel bezitten. Het wettelijk (APK) minimum is 1,6 millimeter, maar Wittebrug Lease adviseert om banden bij 2,0 millimeter of minder te laten vervangen.

Hoe vaak moet ik het oliepeil van mijn auto controleren?

Wij adviseren u het oliepeil wekelijks of iedere 1000 kilometer te controleren. Zorg dat de auto op een vlakke ondergrond staat als u het oliepeil controleert. De motor dient minimaal 20 minuten niet meer gedraaid te hebben. Kijkt u voor meer informatie in het instructieboekje van uw auto.

Welke motorolie moet ik bijvullen?

Het is van groot belang dat u het oliepeil controleert voordat u olie bijvult. Alleen wanneer het oliepeil onder het minimum komt hoeft u olie bij te vullen. Gebruikt u daarvoor olie van hetzelfde type als in de motor zit. Wanneer u het merk/type niet kent informeer dan bij uw dealer. Controleer na het bijvullen nogmaals het oliepeil want te veel olie in het motorblok kan ook schade veroorzaken.

Wanneer moet mijn auto een APK keuring krijgen?

Auto's met een dieselmotor, dieselhybride of LPG-installatie dienen vanaf het moment dat deze 3 jaar is jaarlijks APK gekeurd te worden. Auto's met een benzinemotor, hybridebenzine of volledig electrische voertuigen dienen vanaf het moment dat deze 4 jaar is APK gekeurd te worden; daarna moet de auto iedere 2 jaar gekeurd worden. U kunt op de website van het RDW de APK vervaldatum en de datum van de laatste keuring controleren.

Wat moet ik doen als mijn dealer geen tijd heeft voor een afspraak?

Neemt u in dat geval contact op met onze afdeling Techniek via onderhoud@wittebruglease.nl of 070-3429494. Zij kunnen dan overleggen met uw dealer of een andere dealer in de buurt. Wij adviseren u om ruim van te voren een afspraak te maken in geval van een onderhoudsbeurt of een APK keuring.

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Maar onder winterse omstandigheden kunnen winterbanden uw veiligheid wel verhogen. In een aantal omringende landen zijn winterbanden wel verplicht. Indien u met uw auto naar het buitenland gaat informeer dan naar de regels van het betreffende land.

Kan ik gebruik maken van winterbanden?

U kunt gebruik maken van winterbanden onder de volgende voorwaarden:

  • in het leasecontract heeft uw werkgever de winterbandenregeling laten opnemen
  • de bandenmaat van uw auto is maximaal 17 inch
  • uw auto is minimaal (nog) 3 winters in contract
  • het totaalkilometrage van het leasecontract is minimaal 60.000 kilometer
  • de winterbanden worden geleverd, gemonteerd en opgeslagen door de partners van Wittebrug Lease: Wittebrug, DAVO, Euromaster en Profile Tyre Center 

Hoe kan ik de winterbandenregeling aanvragen?

U kunt de winterbandenregeling aanvragen op onze website via <Mijn Wittebrug Lease>.