Waar moet ik rekening mee houden als ik met mijn auto naar het buitenland ga?

  • controleert u voor aanvang van de reis het niveau van de motorolie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en bandenspanning. Dit voorkomt veel ongemakken. Zorg voor reserve motorolie: een motor die extra belast wordt zoals tijdens het rijden met caravan kan meer olie verbruiken dan bij normale omstandigheden.
  • vergeet niet de groene kaart (het internationale motorrijtuigenverzekeringsbewijs) mee te nemen. Uw aanhanger of caravan is hierop meeverzekerd (alleen WA). De groene kaart dient u te ondertekenen als u naar Groot-Brittannië of Noord Ierland gaat. Staat het land waar u heen wilt of doorheen rijdt niet op de groene kaart, neem dan contact op met de afdeling Contractbeheer via cb@wittebruglease.nl of 070-3429414.
  • zorg dat u de “Machtiging Buitenland” bij u heeft. Hiermee kunt u aantonen dat Wittebrug Lease ermee akkoord is dat u met de auto naar het buitenland reist. Deze machtiging vindt u bij de berijdershandleiding.
  • in sommige landen is het verplicht om een aparte groene kaart voor de caravan te hebben. Wacht niet tot vlak voor vertrek om de groene kaart aan te vragen. De aparte groene kaart kunt u opvragen bij de afdeling Contractbeheer via cb@wittebruglease.nl of 070-3429414. Zorg dat u het registratiebewijs van uw caravan bij de hand heeft.

Moet ik Wittebrug Lease laten weten dat ik naar het buitenland ga met mijn auto?

Duurt uw verblijf in het buitenland langer dan 8 (aaneengesloten weken dan verzoeken wij u ons hiervan op de hoogte te stellen.

Kan ik in het buitenland een reparatie laten uitvoeren?

Krijgt u in het buitenland onvoorziene kosten die normaliter voor rekening van Wittebrug Lease komen dan kunt u deze onder bepaalde voorwaarden bij ons declareren. Neemt u wel altijd vooraf contact op met Wittebrug Lease of de Wittebrug Lease Hulpdienst. Stuur de gespecificeerde nota met een duidelijke omschrijving en uw bankgegevens naar Wittebrug Lease BV, Antwoordnummer 10063, 2280 VB Rijswijk.

Heb ik in het buitenland recht op een vervangende auto?

Vervangend vervoer in het buitenland valt niet onder de dekking van de verzekering of het leasecontract. Wij raden u aan om zelf een reisverzekering af te sluiten die hierin voorziet. Via de ANWB kunt u Wegenwacht Europa Plus afsluiten. De pakketten Standaard en Compleet bieden vervangende auto service (kijk voor meer informatie op de website van de ANWB). 

Heb ik een groene kaart nodig als ik met mijn auto naar het buitenland ga?

U dient in het bezit te zijn van een groene kaart als u met de auto naar het buitenland gaat. De groene kaart is namelijk het internationaal motorrijtuigenverzekeringsbewijs waaruit blijkt bij welke verzekeringsmaatschappij en onder welk polisnummer de auto verzekerd is. Op vertoon van de groene kaart heeft u recht op berging van de auto in geval van een aanrijding waardoor de auto niet meer rijdbaar is. Indien u geen groene kaart heeft neemt u dan tijdig voor vertrek contact op met de afdeling Contractbeheer via cb@wittebruglease.nl of 070-3429414.

Hoe kom ik aan een groene kaart?

U vindt de groene kaart bij de kentekenpapieren van de auto. De groene kaart wordt enkele dagen na aflevering van de auto opgestuurd. Afhankelijk van de afspraken met uw werkgever krijgt u de groene kaart per post op uw huisadres of via uw werkgever.

Wat heb ik nodig als ik naar een land buiten Europa?

Controleert u of u in het bezit bent van een geldige groene kaart en originele kentekenpapieren. U mag met de auto uitsluitend naar die landen die staan vermeld op de groene kaart. In de landen die op de groene kaart zijn doorgestreept is de auto niet verzekerd. Naast de groene kaart en de kentekenpapieren is het van belang een ‘Machtiging Buitenland' mee te nemen. Deze kunt u aanvragen bij de afdeling Contractbeheer via cb@wittebruglease.nl of 070-3429414. Op de machtiging staat in meerdere talen dat u gemachtigd bent in het buitenland gebruik te maken van de auto met de daarbijbehorende documenten.

Heb ik in het buitenland recht op hulpverlening bij pech of schade?

Ook in het buitenland heeft u recht op hulpverlening. Kijkt u bij “Hulpverlening bij pech of schade” voor meer informatie.