Gratis Big Green Egg Minimax bij Wittebrug Lease occasionaanbod

Gratis Big Green Egg bij SEAT Arona

Bekijk de SEAT Arona

Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

Er is veel onduidelijkheid over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in het buitenland.

Er is veel onduidelijkheid over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in het buitenland. 
Uw leaseauto / leasecontract voldoet minimaal in de Nederlandse wetgeving. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht maar ook hier zijn winterbanden bij winterse omstandigheden aan te bevelen. De minimale profieldiepte van 1.6 mm. geldt voor alle typen banden. Ook in Duitsland dient een winterband wettelijk een minimaal profieldiepte van 1,6 mm te hebben. Wittebrug Lease zal winterbanden binnen de looptijd van het contract laten vervangen wanneer deze onder de 3,0 mm zijn, ruimschoot voordat de wettelijk eisen bereikt zijn.

Vierseizoenenbanden zijn een goed alternatief voor winterbanden, deze voldoen ook aan de eisen van winterbanden en u hoeft dan niet twee keer per jaar de banden te laten wisselen. Op de volgende websites kunt u nalezen wat de regels zijn waaraan uw banden dienen te voldoen in het buitenland. https://www.bovag.nl en https://www.anwb.nl

Naast regels over winterbanden en sneeuwkettingen zijn er ook per land verschillende verplichtingen voor u als bestuurder over de uitrusting van de auto. In Italië is het niet toegestaan om in de zomermaanden op winterbanden te rijden en in Polen is het bijvoorbeeld verplicht om een brandblusser bij u te hebben. Onze oosterburen verplichten u een verbanddoos in het auto aanwezig te hebben. Zorg dat u voor vertrek op de hoogte bent van de benodigde uitrusting van uw auto, dit voorkomt problemen en boetes in het buitenland.