Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

Vanaf 2025 worden zero-emissie zones ingevoerd. Hoe kan jij hier het beste op inspelen?

De invoering van zero-emissiezones
In het Klimaatakkoord is afgesproken dat er zero-emissie zones worden ingevoerd vanaf 2025. Dit houdt in dat alleen nul-emissie (bestel)auto’s mogen rijden in deze zones. Meer dan dertig gemeenten hebben al aangekondigd dat dergelijke zones in de binnenstad worden ingevoerd. Dit gaat een grote invloed hebben op bedrijven die momenteel nog een wagenpark hebben met (bestel)auto’s die op brandstof rijden.

Het Klimaatakkoord schrijft ‘middelgrote zero-emissie zones’ voor. Deze ‘middelgrote’ zones bestaan uit minimaal het centrum (binnenstad en/of het centrale winkelgebied) plus de omliggende wijken. De afspraak is wel dat gemeenten zelf mogen bepalen waar deze zones worden ingevoerd en wat de omvang daarvan is. Een gemeente moet minimaal 4 jaar voor de ingangsdatum bekendmaken dat de zone wordt ingevoerd. Dit geeft ondernemers de ruimte om te anticiperen op deze verandering. Bedrijven spelen hier natuurlijk op in. Zo heeft Volkswagen AG de ‘Way to zero’ opgezet.

De 'Way to zero' voor bedrijven
Volkswagen AG heeft duurzaamheid gepromoveerd tot speerpunt. Onder de noemer ‘Way to zero’ wil de fabrikant in 2050 haar merken volledig CO2-neutraal maken. Duurzame mobiliteit mogelijk maken met een toekomstbestendig bedrijf, dat is duurzaamheid volgens Wittebrug Lease. We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op mens, milieu en maatschappij. Daarom willen wij hier iets aan doen.

In het klimaatakkoord is afgesproken dat industriële bedrijven de jaarlijkse CO2-uitstoot moet verminderen. Sinds 1 januari 2021 is de CO2-heffing ingegaan om te waarborgen dat deze afspraak wordt nageleefd. Industriële bedrijven worden hierbij verplicht belasting te betalen per ton CO2 die zij uitstoten.

Ook ondernemers buiten de industriële branche ontkomen niet aan de trend duurzaamheid. Veel ondernemers willen graag een steentje bijdragen aan een schonere wereld, alleen hebben zij geen tijd om zich te verdiepen in alle manieren om het bedrijf te verduurzamen. Wij helpen je graag een handje. Met onze calculator brengen wij in kaart wat jouw CO2-uitstoot is en wat we kunnen besparen. Graag kijken wij samen met industriële bedrijven en ondernemers naar:

- De huidige CO2-uitstoot van het bedrijf/wagenpark
- Welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen
- Wat de impact van de transitiebrandstof HVO 100 op jouw CO2-uitstoot is

Wittebrug Lease heeft de perfecte kandidaat om de ‘Way to zero’ te bereiken, namelijk de ID.Buzz.

Met de ID.Buzz naar de 'Way to zero'
De start van een nieuw tijdperk in bedrijfswagens, de ID.Buzz! Slim, wendbaar en duurzaam. De ID.Buzz is uitgerust met intelligente LED koplampen, AR-head-up display en een touchpad stuur. Hij is opvallend makkelijk te besturen, omdat alles intuïtief is afgestemd op de bestuurder. De cockpit is niet voorzien van bedieningspanelen, want één simpele aanraking is al voldoende om het touchpad te gebruiken. Deze alleskunner kan zo veel dat hij meer is dan een Transporter met een elektrische motor.

Kan jij niet wachten op de ID.Buzz, de elektrische variant van de iconische Volkswagen T1? Kies dan voor ‘ID.Switch’. Je least nu een nieuwe Volkswagen Caddy Cargo of Transporter 6.1 en lever hem in wanneer je wil switchen naar een ID.Buzz. Jij bepaalt zelf wanneer je overstapt. Ondertussen geniet je van je gloednieuwe bedrijfswagen. Wachten was nog nooit zo leuk.