Werken bij Wittebrug Lease?

Bekijk vacatures

Auto Review

Het is weer een nieuwe week en dat betekent tijd voor een nieuwe auto review. Deze week heb ik, in samenwerking met Wittebrug, de Hyundai IONIQ 6 getest. 

De meest energie-efficiënte EV in zijn klasse.

Deze elektrische sedan, afkomstig uit Zuid-Korea, is te herkennen aan zijn gestroomlijnde design en coconachtige maar futuristische interieur. We hebben het natuurlijk over de Hyundai IONIQ 6. Volgens de Euro NCAP uitgeroepen tot de veiligste grote familieauto van 2022.

De Hyundai IONIQ 6 heeft een rijbereik van 614 kilometer volgens de WLTP norm en kan in 15 minuten opladen tot 351 kilometer. Het geheim hiervan zit hem in het verlagen van het stroomgebruik en niet door de accu groter te maken. Ook beschikt de IONIQ 6 over Highway driving assist II, wat betekent dat je autonoom kan rijden op level 2.  

Brugtype middenconsole

Om het algehele gevoel van ruimte te versterken, zijn de knoppen van de portieren naar de middenconsole verplaatst. Naast dat dit er mooi uitziet, geeft het ook meer beenruimte waardoor het comfort tijdens het rijden toeneemt.

Een groot voordeel van het middenconsole is dat deze veel opbergruimte heeft en door het vlakke oppervlak aan de bovenkant is dit een perfecte plek voor het plaatsen van een laptop of het maken van aantekeningen in een notitieblok. Als je geen behoefte hebt om te werken tijdens het opladen van je auto heb je ook de mogelijkheid om te genieten van de elektrisch verstelbare stoelen met maar liefst 8 standen en een relaxmodus.

Comfortabele cocon

Het interieur kenmerkt zich door het brede en overzichtelijke touchscreen, de versnellingspook aan het stuur en een aparte knop om je rijmodus in te stellen. De Hyundai IONIQ 6 wordt ook geleverd met sfeerverlichting in maar liefst 64 kleuren. Het is zelfs mogelijk om met de verlichting aan te passen op de snelheid waarmee je rijdt, ook wel Speed Sync Lighting Mode genoemd. Profiteer ook van de mogelijkheid om je smartphone draadloos op te laden. De oplader is voorzien van geïntegreerde koeling om oververhitting te voorkomen.

Voor het interieur zijn verschillende milieuvriendelijke materialen gebruikt. Bijvoorbeeld: duurzaam leder, gerecyclede PET-flessen en visnetten.

Wil jij rijden in de IONIQ 6? Doe hier jouw aanvraag. 

Van deze auto review is ook een video beschikbaar, klik hier om de video te bekijken op Instagram.